Nordjyderne har fået øjnene op for de vedvarende energiløsninger

El- og vvs-installatørerne i Region Nordjylland oplever, at deres kunder i stigende grad efterspørger vedvarende energiløsninger.

Nordjyderne vil have vedvarende energi, og især varmepumperne er populære. Det understreges af en ny medlemsundersøgelse fra brancheorganisationen TEKNIQ.

Ifølge undersøgelsen oplever hele 45 procent af de nordjyske installatører, at deres kunder i stigende grad efterspørger vedvarende energiløsninger.

- Det understreger bare, at ikke mindst boligejerne i stor udstrækning overvejer at investere i grøn teknologi for at skrue ned for deres energiregning, siger Per Møller Christensen, ingeniør hos Bravida og formand for TEKNIQ-råd Nordjylland, der repræsenterer regionens el- og vvs-installatører.

Det er især varmepumperne, som nordjyderne har taget til sig. Her vurderer 41 procent af regionens elinstallatører og 42 procent af vvs-installatørerne, at deres salg af netop denne form for vedvarende energi har været stigende de seneste 12 måneder – hvilket fortsætter tendensen fra året før.

- Det skyldes nok, at det er en teknologi, der giver store besparelser på energiregningen, samtidig med at udgiften til at få sat pumpen op er overskuelig – selvfølgelig alt efter hvilken løsning, man vælger, siger Per Møller Christensen.

Han understreger samtidig, at det er afgørende, at man får en autoriseret installatør til at stå for opsætningen af varmepumpen, hvis man vil have det optimale udbytte af sin investering.


Seneste nyt

fra Nordjylland