Nordjyderne har talt: Det spiser vi oftest til aftensmad

57 procent af nordjyderne laver oftest spaghetti med kødsovs til aftensmad. Foto: Maria Hedegaard / Ritzau Scanpix

Det er tit de traditionelle retter, der havner på spisebordet, når der serveres aftensmad i Nordjylland.

Har du fået pasta med kødsovs til aftensmad? Så er du langt fra alene. Det er nemlig den ret, der oftest bliver tilberedt i de nordjyske køkkener, viser en undersøgelse lavet af Epinions Danmarkspanel for Karolines Køkken.

I undersøgelsen deltager 2000 danskere. Og i Nordjylland er det altså pasta med kødsovs, der indtager førstepladsen – 57 procent af nordjyderne i undersøgelsen svarer, at det er den ret, de oftest laver.

På andenpladsen kommer stegt kylling med kartofler eller grøntsager, mens tredjepladsen går til frikadeller. På fjerdepladsen ligger hakkebøf med brun sauce og kartofler, mens lasagne indtager femtepladsen.

Undersøgelsen viser, at der er forskel på mænd og kvinders madvaner.

- Kvinderne spiser oftere retter med kylling, fisk og grøntsager, mens mændene er mere traditionsbundne og holder fast i de danske hverdagsfavoritter med kød, kartofler og sovs, siger Tove Færch, der er leder af Karolines Køkken.

Kvinderne i undersøgelsen har desuden større fokus på sund mad end mænd. Alligevel er det smagen, der i sidste ende betyder mest – 64 procent af nordjyderne svarer, at det vigtigste er, at maden smager godt.

Læs også Lokale i Hjørring går i kamp mod madspild

Flere nyheder fra TV2 Nord