Nordjyderne investerer mest i udvikling

 Nordjyderne investerer mest i udvikling

I Nordjylland investerer det regionale Vækstforum dobbelt så mange penge per indbygger i erhvervsudvikling og vækstprojekter som i resten af landet.

Der er fart på udviklingen i det nordjyske erhvervsliv. Det bekræftes af Danske Regioner i en netop offentliggjort rapport, som viser, at Nordjylland ligger helt i front hvad angår støtte til vækst og erhvervsudvikling set i forhold til regionens indbyggertal.

På landsplan investerede de regionale vækstfora i alt 1,2 mia. kr. i erhvervsudvikling og vækstprojekter i 2007. Heraf stod Vækstforum Nordjylland alene for uddelingen af 262 mio. kroner. Dermed blev der i Nordjylland investeret 452 kr. per indbygger i regional vækst og erhvervsudvikling sammenlignet med et gennemsnit på 226 kr. per indbygger på landsplan.

- Jeg er både glad og stolt over, at vi i det nordjyske Vækstforum er kommet så godt fra start, og at vi har kunnet bakke op om en lang række spændende projekter fordelt ud over hele Nordjylland. Alle de 96 initiativer, vi har støttet i 2007, har potentiale til at skabe vækst, udvikling og nye arbejdspladser i regionen, siger Ulla Astman, der er formand for Vækstforum Nordjylland og Regionsrådsformand i Region Nordjylland.

To af de vigtigste indsatsområder i Nordjylland har i 2007 været iværksætteri og oplevelsesøkonomi. Vækstforum Nordjylland er det af de regionale vækstfora, der har stået for den største investering i iværksætteri og vækstiværksættere, i alt mere end 78 mio. kr. En af de største satsninger på området har været en udvidelse af Væksthus Nordjyllands projekt "Virksomheder i Vækst", der forventes at komme mere end 200 nordjyske virksomheder til gavn med støtte til udvikling af forrentningsstrategier og medarbejderkompetencer.

Også inden for oplevelsesøkonomi har Vækstforum Nordjylland investeret i en lang række lovende projekter i 2007. I alt 28 projekter har til sammen modtaget over 45 mio. kr. til at gøre Nordjylland landets førende region indenfor turisme og oplevelsesøkonomi.

Innovation er et tredje indsatsområde med høj prioritet i Vækstforum Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland