Nordjyderne kan lægge blomster til prins Henrik ved hans egen skulptur

Aalborg Kongres og Kultur Centers skulptur Abstrakt Torso, der er udformet af prins Henrik er stedet hvor man kan lægge blomster eller hilsner til prinsen.

Prins Henriks skulptur Abstrakt Torso, der har hjemme i Aalborg Kongres og Kultur Center, er stedet hvor du kan ære den nu afdøde prins med blomster og hilsner. Det oplyser Aalborg Kommune.

Skulpturen er at finde i forhallen i AKKC, og allerede nu har flere afleveret en sidste hilsen til prinsen, der sov ind tirsdag aften på Fredensborg Slot.

Skulpturen Abstrakt Torso blev afsløret i Aalborg Kongres og Kultur Center den 8. november 2016 af prinsen selv. Skulpturen er fremstilles af både marmor, bronze, chamotte og sølv, og prinsen fortalte, da han afslørede værket, at han var inspireret af både afrikansk og asiatisk kunst "fordi det er en blanding af alle kulturer og civilisationer."

Du kan se et TV-indslag fra afsløringen af prinsens skulptur herover.

Prins Henrik blev tirsdag formiddag overført fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot, hvor han ønskede at tilbringe sin sidste tid. Inden da havde han siden 28. januar været indlagt på Rigshospitalet. Prinsen havde afbrudt en rejse til Egypten, fordi han var blevet syg, og man fandt efterfølgende ud af, at han havde en godartet tumor i sin venstre lunge. Prinsen kom i behandling, men fredag i sidste uge kom meldingen så, at hans tilstand var "alvorligt forværret"

Hvad den eksakte dødsårsag er, har Kongehuset ikke offentliggjort. De har dog offentliggjort, at prinsen skal bisættes fra Christiansborg Slotskirke den 20. februar, og at hans aske efterfølgende skal deles i to. Den ene halvdel skal spredes i de danske farvande mens den anden skal nedsættes i en urne i den private del af Fredensborg Slotshave.


Seneste nyt

fra Nordjylland