Nordjyderne skodder smøgerne

Alle nordjyske kommuner oplever store fald i andelen af rygere.

Andelen af nordjyder, der ryger dagligt, er svindende og hvis det nuværende fald i antallet af nikotinhungrende nordjyder, fortsætter vil indkomstgrundlaget for tobaksindustrien i Nordjylland snart være gået op i røg. Det viser tal fra Den Nationale Sundhedsprofil, som er lavet af Statens Institut for Folkesundhed.

Sundhedsprofilen baserer sig på besvarelser fra 162.283 danskere og omhandler danskernes helbred, trivsel, sundhedsadfærd og meget andet.

Andelen af nordjyske rygere falder, og tendensen er hjulpet på vej af alle kommunerne. Rebild Kommune huser 13.9 procent rygere, og det er den mindste andel i landsdelen. Samtidig er det i Rebild, man har oplevet det største fald i andelen af daglige rygere siden 2010 hvor Den Nationale Sundhedsprofil sidst blev lavet. Dengang lå Rebild Kommune i top blandt de nordjyske kommuner og havde 20,5 procent daglige rygere. Der er altså sket et fald på 6,8 procentpoint.

Billedet er det samme i resten af landsdelen og gennemsnitligt ryger 17 procent af nordjyderne dagligt mod 21,9 procent i 2010.


Seneste nyt

fra Nordjylland