Nordjyderne valfarter i biografen

Flere af landsdelens biografer melder om stor fremgang i billetsalget i 2015. Det til trods for at mange nordjyder mener, det er dyrt at gå i biografen.

Der skal tankes op med slik, popcorn og cola, og så skal Sofie Kjeldgaard og hendes søn William ind og se filmen ”Den gode dinosaur” i Biocenter Hjørring.

- Det er hyggeligt og vi elsker at være i biografen. Vi er i hvert fald i biografen en gang om måneden. Hver gang der er en ny børnefilm, så skal vi afsted, siger Sofie Kjeldgaard.

I Hjørring Biocenter steg salget med 11.000 billetter i 2015 i forhold til året før. Det er fremgang på 8 procent, og biografdirektøren glæder sig hver gang foyeren er fyldt.

- Det er nogle af de helt store film, der har været på markedet i 2015. James Bond og Star Wars, det er nogle af de helt store film, som spænder bredt og trækker mange forskellige publikummer ind i salene, men 2015 har også budt på mange danske film. På vores top ti over bedste solgte film i 2015 er syv af dem danske, siger Kasper Maarup Andersen, der er direktør i Biocenter Hjørring.

Biocity i Aalborg vil ikke sætte tal på, men melder også om en betydelig fremgang. På landsplan blev der solgt 14,2 millioner biografbilletter i 2015. Det er en fremgang på 15 procent.

Vi vil gerne investere i Hjørring og vi kan se at der er en god fremtid i Hjørring Biograf. Kunderne skal også føle at der sker noget

Hjørring biocenter har i 2015 investeret to millioner kroner i nye stole og en renovering af foyeren og gangarealer. En renovering som direktøren mener hurtigt kan tjenes hjem - også selvom der skulle komme nogle sløve biograf år.

- Vi vil gerne investere i Hjørring og vi kan se at der er en god fremtid i Hjørring Biograf. Kunderne skal også føle at der sker noget, siger biografdirektøren.

For en familie på 4 kan en tur i biografen med tilhørende sodavand og popcorn hurtigt løbe op i mere end 500 kroner - en pris nordjyderne tilsyneladende gerne betaler.

- Ja, det er dyrt, men det er det hele værd, siger Sofie Kjeldgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland