Nordjyderne vil sikres bedre

Alarm og videoovervågning kan være med til at forhindre indbrud. Det har mange nordjyder fået øje på.

Michala Royberg Kjærsgaard er en af de mange nordjyder, som vil sikre sit hus bedre mod indbrud. Hun og kæreste har for kort tid siden har indbrud i deres hus i Aalborg. 

- De har brugt en skruetrækker til af afliste ruden med. Det tager 20 sekunder at komme ind, forklarer sikkerhedsekspert hos alarmselskabet Verisure Thomas Michaelsen.

Han er i Aalborg for at gennemgå Michala Royberg Kjærsgaard hus, som har været udsat for indbrud flere gange.

Seneste indbrud var i oktober, hvor tyvene brød ind gennem et vindue i soveværelset, som ligger ud til en stor lukket have. Det giver tyvene gode betingelser for at bryde ind. 

- Mine anbefalinger her vi klart være at få en åbningskontakt på den her dør, hvor der også er chok i, så han ikke har mulighed for at stå at brække døren op, uden at der går en alarm, siger Thomas Michaelsen, da han ser huset fra haven.

De seneste måneders store antal indbrud i Vendsyssel og Jammerbugt giver øger efterspørgsel på at få alarm og videooverning installeret for at sikre sig mod indbrud. 

- Årsagen til at huset her er ekstremt udsat for indbrud er en stor lukket have, som en gerningsmand i ro og fred kan stå og arbejde i. Han vil gå inde i huset uden at blive set, og på grund af den manglende mekaniske sikring vil han også kunne få store ting med ud, siger Thomas Michaelsen fra Verisure. 

Tyvene brød ind i huset mellem kl. 8 og 12, mens MIchala og hendes kæreste ikke var hjemme. 

- De har været i alle rummene. Inde på badeværelset har de taget mine smykker, og inde i stuen har de taget vores elektronik, siger Michael Royberg Kjærsgaard.

Politiet har ingen spor af tyvene fra indbruddet, men kommer der ubudne gæster igen, så er huset nu sikret. 

Naboer, alarmer og overvågning skal ind i kampen mod indbrud i Vendsyssel

Seneste nyt

fra Nordjylland