Nordjydernes Nationalret: Fyldt rødspætte

Se den tredje opskrift af fire i konkurrencen om at blive Nordjyllands nationalret.

Nordjydernes Nationalret skal findes i løbet af denne uge, og der er fire deltagere med i kapløbet. De første to blev vist i mandagens udgave af Nordjylland Live. De to sidste er med tirsdag klokken 19.30.

Onsdag bliver vinderen kåret af tre kyndige dommere, og torsdag serverer vi vinderens ret til 40 sultne TV2/Nord-seere.

Den tredje finalist er Pia Søgaard. Hun serverer fyldt rødspætte.

Hvis du selv vil prøve kræfter med retten, kan du finde Pias opskrift her:

Rødspætte:

Rens rødspætterne for blod og skyl dem udvendigt og indvendigt. Skær ned langs rygbenet og skær ind langs de to fileter. Fisken skal åbnes op, men filet fortsat være hæftet.

Bland mel, salt og peber i et fad og vend de våde rødspætter i melet. Vend derefter fisken i pisket æg. Til sidst vendes fisken i rasp. Sørg for at paneringen får fileterne til at åbne sig.

Steg rødspætterne ved jævn varme i cirka fem minutter på hver side. Skru op til kraftig varme i cirka 1 minut, når du vender. Tag rødspætterne op og hold dem varme i ovnen ved 100 grader.

Alternativt kan rødspætten steges i gryde med olie. Så får man en flot åbning på fisken.

Fyld:

Hummersauce bestående af:

3 dl fiskefond afkogt af knuste hummerskaller

50 g hummer-paste

Mel til jævning

1/4 dl piskefløde

Smag til med hvidvin, salt og paprika.

Julienne af hummer tilsættes sammen med rejer og asparges.

Fyldet anrettes i rødspættens åbning og pyntes med citron, dild og kaviar. Hertil serveres nye vildmose kartofler drysset med persille.

Velbekomme.


Seneste nyt

fra Nordjylland