Nordjylland bedst til at få udviklingshæmmede i arbejde

De nordjyske erhvervsfolk ligger forrest, når det gælder om at få indsluset udviklingshæmmede på det normale arbejdsmarked.

Landsforeningen LEV er på landsplan i gang med at få skabt 500 skånejob til udviklingshæmmede. Nordjylland alene går efter at få 80 udviklingshæmmede i job, og det er næsten dobbelt så mange, som den normale udregningsmetode giver. Allerede nu er der etableret 36 skånejob til udviklingshæmmede.

- De nordjyske virksomheder, vi har haft kontakt med, har været meget imødekommende. De tænker ikke kun på bundlinjen. Der er stor social ansvarlighed hos dem, siger Peter Søndergaard, konsulent i Landsforeningen LEVs nordjyske afdeling.

Jobkaravanen under LEV havde netop her til aften sit første stop i Nordjylland, og det foregik i Hjørring.

- Hjørring er især foran, fordi Specialskolen her har så fine resultater med at forberede de udviklingshæmmede til en praktikplads, som forhåbentlig senere kan give et normalt job, siger LEV-konsulenten.

Den 19-årige Mads Pedersen fra Specialskolen havde onsdag første arbejdsdag som servicemedarbejder i Rema 1000 i Hjørring. Ifølge købmanden bidrager en person som Mads til et bedre arbejdsklima.

- Det giver en god stemning, for det er altid godt at vise, at man har plads til alle typer mennesker på en arbejdsplads, og så kan et udviklingshæmmet menneske som Mads måske oven i købet få et bedre liv med et større netværk, end han er vant til, siger Jens Bøhm, købmand i Rema 1000 i Hjørring.


Seneste nyt

fra Nordjylland