Nordjylland bliver førende i behandling af svimmelhed

Aalborg Universitetshospital åbner tirsdag et nyt center, som skal sikre bedre behandling til patienter, der lider af svimmelhed eller balanceproblemer.

Nordjylland bliver fremover førende, når svimmelhed og balanceproblemer skal behandles. Som det eneste sted i landet slår Aalborg Universitetshospital nemlig dørene op til et højt specialiseret center, som skal sikre hurtig udredning og målrettet behandling til patienter, der er svimle eller har problemer med balancen.

- Svimmelhed kan være et symptom på mange forskellige sygdomme, men er oftest relateret til sygdom i det indre øre. Med det nye center har patienterne mulighed for at blive undersøgt med det nyeste og mest avancerede apparatur, der findes på verdensplan. Derfor kan vi hurtigt og præcist fastlægge, hvilken behandling den enkelte patient skal tilbydes, siger overlæge Dan Dupont Hougaard, som står i spidsen for det nye center.

”Center for Svimmelhed og Balance” bliver en del af Øre-, Næse-, Halskirurgisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital, fortæller hospitalet i en pressemeddelelse.

Hver tredje oplever svimmelhed

 
 
Foto: Aalborg Universitetshospital

Det anslås, at hver tredje dansker over 65 år på et tidspunkt vil opleve svimmelhed. Øre-, Næse-, Halskirurgisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital modtager i øjeblikket cirka 1900 patienter om året, som lider af svimmelhed eller balanceproblemer, men de forventer, at tallet med åbningen af det nye center vil stige.

- Balanceorganerne består af fem bittesmå parrede organer, som er placeret i hver sin side af hovedet sammen med høreorganerne. I centeret har vi adgang til meget avanceret udstyr og er derfor i stand til at undersøge alle disse små organer hver for sig. Og jo mere præcis diagnostik, vi kan udføre, jo bedre kan vi målrette behandlingen. Derfor forventer vi også at komme til at modtage patienter fra hele landet, siger Dan Dupont Hougaard.

Der er ventetid på op til en måned for at blive udredt og behandlet på det nye specialiserede center, som råder over moderne apparater, der ikke er særligt udbredte.

- Vi er det eneste sted uden for Nordamerika, som råder over denne nye type udstyr. Den kan bruges til meget præcis måling af de forskellige sanser, der tilsammen opretholder balancen, men især også i forbindelse med avanceret genoptræning, hvor den har vist sig særdeles effektiv, forklarer Dan Dupont Hougaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland