Nordjylland er stadig socialdemokratisk højborg

Socialdemokraterne i Nordjylland oplever en lille tilbagegang, men er stadig nordjydernes foretrukne parti med over 30 procent af stemmerne.

Socialdemokraterne fastholder deres position i Nordjylland med mere end 30 procent af stemmerne. En lille tilbagegange, men de fastholder de 6 mandater. Venstre går tilbage med mere end 4 procent af stemmerne, primært udenfor Aalborg. De er stadig næststørst i Nordjylland og kæmper for at beholde det 5 nordjyske mandat. Dansk Folkeparti går frem til 4 mandater - en fordobling i forhold til sidst. En fremgang på 9,9 procent.

Enhedslisten og Stine Brix har fået genvalg med en lille fremgang på 1,7 procent af stemmerne. Liberal Alliance er gået frem med 1,9 procent til 5,9 procent af stemmerne. Begge partier har altså konsolideret deres ene mandat i Nordjylland. Thyra Frank er sandsynligvis valgt - men Christina Egelund har fået et stærkt valg i sine to kredse.

De Radikale er blevet mere end halveret, så de nu kun har tre procent af stemmerne, men det er stadig nok til at sikre Marianne Jelved en ny periode på Christiansborg. SF har også fået et voldsomt slag i Nordjylland, men det ser ud til at Lisbeth Bech Poulsen kan fastholde sit mandat. De Konservative i Nordjylland ryger ud af Folketinget. Inden valget i 2011 havde partiet 3 folketingsmedlemmer. I morgen har de ingen fra Nordjylland. Denne gang blev de nøjagtigt halveret.

Alternativet ender med 2,8 procent af stemmerne i Nordjylland og sandsynligvis ét mandat, formodentlig til Torsten Gejl. Kristendemokraterne går frem med 0,1 procentpoint til 0,9 procent af stemmerne. Hans Schultz får 90 stemmer denne gang mod 132 stemmer sidste gang.

Stemmeprocenten slutter på 84,8 en tilbagegang på 1,8 procent i forhold til valget i 2011. Der er afgivet 369.588 stemmer i Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland