Nordjylland går fri af storm

For en gangs skyld er det ikke nordjyderne, der står for skud, når en storm rammer landet. Varsel for forhøjet vandstand og vindstød af orkanstyrke i Sønderjylland.

Selvom solen skinner over Nordjylland lige nu, ser vejret ikke alt for godt i henover aften og natten, selvom der er udsigt til byger med risiko for lyn.

Nordjylland ser lige nu ud til at gå fri af de værste vindstyrker, mens resten af landet får vindmæssige tæv.

DMI har udsendt varsel om forhøjet vandstand for Vadehavet i nat med risiko for mellem 2,75 og 3,25 meter over daglige vande, der ventes at ramme klokken fire i nat.

Beboere i Esbjerg, Havneby og Vidå skal være forberedt på, at den hårde vind kombineret med forhøjet vandstand kan føre til lokale kystnære oversvømmelser og betydelig skade på klitter, diger, havne og bygninger. Offentligheden rådes til at undgå at rejse og opholde sig i truede kystområder.

Bornholmerne bliver ramt af stormen og vindstød på 24-29 m/s senere på natten. Vindstød af stormstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Der er stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik.


Seneste nyt

fra Nordjylland