Nordjylland hårdt ramt af faldende boligpriser

Huspriserne daler i flere af landets kommuner, og særligt Nordjylland er hårdt ramt.

I det seneste år er det gået ned ad bakke for boligpriserne i flere af de nordjyske kommuner. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Værst ser det ud i Hjørring Kommune, som ligger nummer to på listen over de kommuner, hvor huspriserne er faldet. Her er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på et år barberet med 14,9 procent.

- Vi har for eksempel en flot villa lidt udenfor Hjørring, som er sat en million kroner ned, og den er endnu ikke solgt, siger Jesper Carlsson, der er ejendomsmægler ved Home i Hjørring, og fortsætter:

- Det er jo ærgerligt, men når der ikke kommer nye folk til byen, så er der ikke nogen til at købe husene. Det fører til både prisfald og færre salg i Hjørring.

Her er huspriserne i Nordjylland faldet det seneste år:

  • Hjørring Kommune: -14,9 procent
  • Vesthimmerlands Kommune: -14,8 procent
  • Morsø Kommune: -9,9 procent
  • Rebild Kommune: -4,2 procent
  • Brønderslev Kommune: -3,6 procent
  • Jammerbugt Kommune: -3,2 procent
  • Aalborg Kommune: -1,7 procent 

Boligsiden.dk har søndag offentliggjort en liste over de 19 danske kommuner, hvor boligpriserne er faldet det seneste år. Her er region Nordjylland overrepræsenteret med hele syv kommuner.

Udover Hjørring Kommune er også Vesthimmerlands Kommunes boligpriser faldet med 14,8 procent, mens Morsø Kommunes er faldet 9,9 procent. Også Rebild, Brønderslev, Jammerbugt og Aalborg er med på listen.

Ifølge Mikkel Høegh, der er boligøkonom ved BRFKredit, er det helt naturligt at priserne i Nordjylland er faldet.

- Grunden til vi ser dette prisfald er, at det tidligere er gået rigtig stærkt med prisstigninger i Nordjylland. Især inde omkring Aalborg. Derfor er det kun naturligt, at der bliver bremset lidt op, siger han og fortsætter:

- På den måde kan markedet senere jævne sig mere ud.

Det er Lemvig, der topper listen over kommuner med faldene boligpriser med hele 18,5 procent.


Seneste nyt

fra Nordjylland