Nordjylland har flest rene strande

216 danske badestrande er i år blevet tildelt et blåt flag af Friluftsrådet, fordi badeforholdene og miljøbeskyttelsen er i top. Det er 12 mere end sidste år. Nordjylland topper listen med hele 58 miljørigtige strande.

Familien Danmark har i år flere sikre strande at vælge imellem, når bilen er pakket med badedyr og mariekiks. Friluftsrådet har i år tildelt et blåt flag til 216 danske badestrande, som dermed anerkendes for at gøre en ekstra indsats for både miljøet, sikkerheden og toiletforholdene. Det er 12 strande mere end sidste år, mens de anerkendte lystbådehavne er faldet med en enkelt til samlet 75 havne.

Selvom en generelt stigende indsats for miljørigtige strande har øget antallet af strande med blå flag, er der dog også en del, der er faldet fra siden sidste sommer.

- Den primære synder har været sidste års mange regnskyl, som nogen steder har påvirket badevandskvaliteten, så badevandet ikke har samme høje standard, forklarer Mikal Holt Jensen fra Friluftsrådet.

Nordjyderne er begunstiget med flest miljørigtige soppeture, da de har 58 strande med blåt flag, mens sommerglade danskere i Region Syddanmark har 56. Midtjyderne kan vælge mellem 47, mens Region Sjælland og Hovedstaden tilsammen har 55.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland