Godt nyt mod lægemanglen: Nordjylland har i dag fået 40 nye læger

I dag dimitterede 40 nye læger, og tæt på alle har valgt at slå sig ned her i landsdelen. Det gør langt de fleste læger, der bliver uddannet fra AAU.

De har slidt og slæbt i seks år på Aalborg Universitet og forskellige hospitalsafdelinger i Nordjylland. I dag kunne de så skrive under på lægeløftet. 40 nye læger er på vej ud på hospitalerne.

- Det er dejligt. Det er seks år, hvor vi har været meget igennem. Jeg glæder mig til at komme ud og arbejde i virkeligheden, siger den nye uddannede læge Peter Rasmussen.

Årets hold er det fjerde kuld læger, Aalborg Universitet udklækker. De skal nu videre i det, der hedder Klinisk Basis Uddannelse, og langt de fleste har valgt, at det skal foregå i Nordjylland.

- Vi ved, at 90 procent af den årgang, vi lige har dimitteret i dag, de påbegynder deres videreuddannelse i Nordjylland, siger dekan på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Lars Hvilsted Rasmussen.

Der er mange nordjyske læger, der går på pension i de kommende år, og derfor er der brug for at fastholde de nye læger, og det ser altså ud til, at langt de fleste gerne vil blive i Nordjylland.

- Jeg skal blive her. Jeg har job i Aalborg fra 1. september, og jeg regner med, at jeg skal blive her. Vi har købt byggegrund, så vi skal ikke nogen steder hen, siger den nyuddannede læge, Louise Hagengaard.

En stor del af lægerne er ikke opvokset i Nordjylland, men de er faldet godt til under studiet.

- Den patientgruppe, som jeg interesserer mig for befinder sig her. Jeg har fået et godt indtryk af afdelingen og fagligheden, og der er et godt læringsmiljø, og det tiltaler jo både mig, og mange andre, siger Peter Rasmussen, der netop har skrevet under på lægeløftet.

De mange nye læger giver optimisme i forhold til lægemangel i Nordjylland. Universitetet har over flere gange øget optaget på uddannelsen fra 50 til nu 180 studerende per årgang. Det tal skal dog længere op, hvis lægemanglen i Nordjylland skal helt til livs, mener dekanen.

- Mit håb er, at vi om fem år uddanner 300 læger om året fra Aalborg Universitet, siger dekan Lars Hvilsted Rasmussen.


Seneste nyt

fra Nordjylland