Nordjylland har næstflest statsansatte HK'ere

Foto: Pressefoto HK

Der er kommet flere HK'ere i Nordjylland efter udflytningen af statslige arbejdspladser.

Der er rykket flere statslige arbejdspladser til Nordjylland, og det har fået medlemstallet hos HK Stat Nordjylland til at vokse. 

- Vi har fået tilført omkring 200 ekstra statslige HK-arbejdspladser til vores landsdel. Det har bragt vores medlemstal godt over to tusinde, sagde formand Jonna Vestergaard til fagforeningens generalforsamling i Aalborg 14. marts. 

HK Stat Nordjylland er nu kun overgået på medlemmer af HK Hovedstaden. 

De fleste af de nye medlemmer er nyansatte i de statslige stillinger. Det betyder, at Nordjylland har haft stor succes med at rekrutere medlemmer fra lokalområderne. 

- De kompetencer man kunne frygte forsvandt ved udflytningen, er så rigeligt tilført ved lokal arbejdskraft, sagde Jonna Vestergaard til generalforsamlingen og fortsatte.

- Det er en stor opgave at få nye arbejdspladser til at fungere. Her er ingen kultur og ingen 'sådan-plejer-vi-at-gøre', men alle er gået til arbejdet med stor entusiasme. Det er jo faktisk heller ikke ret tit, man som medarbejder får mulighed for at være med til at bygge sin arbejdsplads op, sagde formanden. 

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord