Nordjylland har stemt: Nu kan du få boller i karry og tarteletter i IKEA

Foto: Henning Bagger, Scanpix

IKEA Aalborg har spurgt deres kunder i Nordjylland, hvad de helst vil indtage, når de besøger varehuset.

For det første - bare rolig. De klassiske kødboller bliver ikke skiftet ud, men nu kommer der endnu mere på menukortet. 

IKEA har spurgt deres kunder, hvad de gerne vil spise i varehusets restaurant, og i Aalborg er det blandt andet boller i karry og frugt, der rangerer højt på ønskelisten. 

Da der også har været efterspørgsel efter en ret med kylling, introducerer IKEA Aalborg nu en ny menu med kylling i karry og frugtsalat.

- Vi har involveret kunderne i sammensætningen af den nye menu, så vi er sikre på, at deres ønsker er repræsenteret. Derfor kan vi nu tilbyde endnu flere af kundernes livretter, siger Peter Elmose, varehuschef i IKEA Aalborg. 

De første nye retter vil være at finde på menuen fra onsdag den 8. marts, og til efteråret bliver menuen udvidet yderligere med tarteletter, lasagne og citronfromage, som kunderne fra Nordjylland også har ønsket. 

Ud over at spørge besøgende i restauranten har IKEA også fået input til nye retter på virksomhedens Facebook-side. Ud af de 178 kommentarer med forslag til nye retter, IKEA modtog på Facebook, var der især efterspørgsel på et vegansk alternativ til de traditionelle retter. Resultatet er en rødbedehummus, der erstatter tzatzikien som tilbehør til grøntsagsbollerne, så retten nu bliver vegansk. 

Det nye tilbehør er blevet til i et samarbejde mellem IKEA og foreningen Veganer.nu og Dansk Vegetarisk Forening, hvis madbloggere har hjulpet med at udvikle opskriften.

- I IKEA vil vi gerne servere varieret mad uden at gå på kompromis med smag og pris. I 2014 introducerede vi grøntsagsbollerne som et vegetarisk alternativ til de ikoniske kødboller. Nu tilbyder vi en rødbedehummus som tilbehør, så vi også kan imødekomme ønsket fra vores veganske kunder, siger Peter Elmose. 

I virksomhedsåret 2016 serverede IKEA 1.049.127 grøntsagsboller, hvilket svarer til 108.879 portioner. Med det nye tilbehør håber IKEA Aalborg, at endnu flere vil nyde den grønne udgave af de verdenskendte kødboller.

Flere nyheder fra TV2 Nord