Nordjylland knækker cancer: Kæmpe donation fra Aars-borgere

Over alt i regionen blev der samlet ind til kampen mod kræft. I Aars leverede de Nordjyllands største donation.

145.373.818 kroner. Det blev resultatet ved det syvende Knæk Cancer-show, som lørdag løb over skærmen.

Aftenen var kulminationen på flere ugers fokus på kræft. Uger, hvor man mange steder i Nordjylland er gået sammen om at samle så mange penge som muligt ind til forskning og bedre behandling af kræftpatienter.

quote Hele byen føler, at de står sammen om det her.

Søren Rigborg

Et af de steder, hvor borgerne i den grad har løftet i fællesskab, er i Aars. Her kunne man levere Nordjyllands største donation på 578.979 kroner.

- Det er vi ret stolte af. Vi er stolte af alle de gode mennesker i Aars, der har været med til at gøre det muligt. Både detailhandlen og erhvervslivet og alle de private. Uden dem kunne vi ikke have gjort det, siger Søren Rigborg fra Aars Handel, der sammen med en styregruppe har koordineret indsamlingen i byen.

En indsamling, der begyndte med at 1600 børn fra byen lavede Danmarks største Knæk Cancer-blomst og deltog i et løb for at samle penge ind.

Igen i år har man kunnet købe Knæk Cancer-rør i Aars og være med i lodtrækningen om massevis af præmier sponsoreret af byens lokale virksomheder.

 

Aars gjorde særligt indtryk

Under indsamlingsshowet på TV2 blev Aars da også fremhævet. Da vært Mikkel Kryger bad lederen for Det Radikale Venstre, Morten Østergaard, som i løbet af aftenen var telefonpasser, om at fremhæve nogen, der havde gjort særligt indtryk, nævnte han Aars.

Faktisk tilbød Morten Østergaard på direkte TV at komme til Aars næste år og være med til at lave en event.

- Det er klart, at det vigtige er det fællesskab, vi har, og at vi får lavet en stor donation. Men når vi sidder i en gruppe og har brugt flere måneder på det, og det så kulminerer med at byen bliver fremhævet på TV på den måde, så sidder man med en stolthed og en yes-følelse, siger Søren Rigborg.

Ifølge Søren Rigborg er Aars klar igen næste år. Indsamlingen giver nemlig noget helt unikt til byen.

- Hele byen føler, at de står sammen om det her. Ligegyldigt om man har givet 5 kroner eller 10.000 kroner, er man en lige stor bidragsyder. Selve projektet er byen, der står sammen, siger Søren Rigborg.

Også Aabybro var blandt de helt store bidragsydere med 505.000 kroner. Som afslutning på en uge med indsamling i byen var der stort show i DGI Huset. Her donerede 530 gæster penge via billet, drikkevarer, auktioner og donationer.

Andre steder i Nordjylland var det burpees og julebilleder, der fik penge i kassen til kræftforskning – se mere her:

 

Seneste nyt

fra Nordjylland