Nordjylland mangler 47 læger

Lige nu og her mangler der 47 praktiserende læger i Nordjylland, viser tal fra Region Nordjylland. Nyhedsmagasinet Konsekvens ser i aften på problematikken.

Som udgangspunkt har hver praktiserende læge i Nordjylland 1.600 borgere tilknyttet sin praksis, men flere steder er det tal langt højere. Det er det for at dæmme op for den akutte lægemangel i Nordjylland.

Hvis man spørger i Region Nordjylland hvor mange læger landsdelen mangler, så får man ikke noget entydigt svar. Det indrømmer Henrik Sprøgel, som er sektorchef i Praksissektoren. Men han fastholder overfor Nyhedsmagasinet Konsekvens, at der ikke er nogen borgere i Nordjylland, som mangler en praktiserende læge.

Indtil videre har man blandt andet løst problemet med at tilknytte flere borgere til hver enkelt læge.

I øjeblikket er 47 ydernumre ledige. I teorien betyder det, at 47 nye praktiserende læger hver kunne få 1.600 patienter, som er udgangspunktet for en lægepraksis.

Men flere års mangel på læger har betydet, at Region Nordjylland og lægerne er blevet enige om, at nogle læger får tildel flere borgere, end de som udgangspunkt skulle have.

I Morsø Kommune betyder det, at der i januar måned 2011 nu i gennemsnit er 2.889 borgere om hver enkelt praktiserende læge.
Der er et godt stykke ned til nummer to på listen, som er Thisted med et gennemsnit på 1.882 borgere og Jammerbugt med 1.836.

Se hvor mange læger der mangler i din kommune på Nyhedsmagasinet Konsekvens' side http://www.tv2nord.dk/kategori/83

Nyhedsmagasinet Konsekvens i aften 19.30


Seneste nyt

fra Nordjylland