Nordjylland plages af snorken

Nordjyder generes mere end andre danskere af partnerens eller egen snorken. Det forstyrrer nattesøvnen, og kan medføre stress og koncentrationsbesvær, hvilket i sidste ende kan få konsekvenser for sundhed, privat- og arbejdsliv.

I anledning af at det den 20. marts er International Søvndag, har firmaet Breathe Right næsestrips foretaget en undersøgelse, som viser, at cirka 145.000 nordjyder snorker.
Over halvdelen af dem eller deres partnere mister søvn på grund af det - og det betyder, at 75.000 nordjyder hver dag møder trætte op på arbejde, fordi brummende lyde har forhindret dem i at falde i søvn.

Konsekvenserne ved manglende søvn kan være meget alvorlige ifølge overlæge på Respirationscenter Øst på Rigshospitalet, Michael Laub.

- Hvis vores søvn forstyrres tilstrækkeligt, hver nat, og den naturlige søvncyklus påvirkes, føler vi os kronisk trætte i dagtiden. Arbejdsevnen forringes pga. koncentrationsbesvær, glemsomhed og søvntrang. Nogle mister sågar sit arbejde og bliver socialt isoleret. På sigt er der risiko for forhøjet blodtryk og hjertekarsygdom, siger han.

Syv ud af 10 nordjyder i undersøgelsen svarer, at træthed som følge af snorken påvirker deres arbejdsliv, 32 procent har flere sygedage, og næsten hver fjerde begår flere fejl, fordi de er ukoncentrerede på jobbet.


Seneste nyt

fra Nordjylland