Nordjylland skal skaffe 88 akutjob

Foto: Tv2nord.dk

Bestyrelsen i Danske Regioner har besluttet at skaffe 800 akutjob til arbejdsløse på landsplan, der er tæt på at falde ud af dagpengesystemet. Nordjyllands skal stå for de 88 af dem.

Der er lagt en plan for, hvor mange akutjob hver region skal skaffe.

Region Hovedstaden skal finde 256 akutjob, Region Sjælland 104, Region Syddanmark 168, Region Midtjylland 184, mens region Nordjylland skal skaffe 88 akutjob.

- Det kan være sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, kontorpersonale, portører eller teknisk personale. Det kan være alle mulige relevante stillinger, siger formanden for Danske Regioner, Bent Hansen til DR Nyheder.

Bent Hansen understreger, at det drejer sig om faste job. I det hele taget alle de job som regionerne ellers ville slå op på normale betingelser.

- De bliver nu slået op som akutjob, sådan at alle får mulighed for at søge ind. Det er selvfølgelig en forudsætning, at ansøgerne har de kvalifikationer, der skal til for at bestride jobbet.

Han slår fast, at i nogle situationer får arbejdsløse fortrinsret til akutjob.

Retningslinjerne i for eksempel Region Midtjylland betyder, at hvis der er to, som opfylder betingelserne, og har de rette kvalifikationer, og den ene står for at falde, så får vedkommende fortrinsret, siger formanden for Danske Regioner til DR Nyheder.