Nordjylland tilbyder nu alle uddannelser til det Blå Danmark

Fra den 1. januar 2018 kan MARTEC udbyde Den Grundlæggende Maritime Uddannelse. Det sker efter sammenlægning med Skagen Skipperskole.

Der er jubel i Frederikshavn og Skagen, efter Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind har godkendt fusionen mellem Skagens Skipperskole og uddannelsesinstitutionen MARTEC, der også bliver navnet på den samlede institution.

Sammenlægningen får den konsekvens, at Nordjylland nu kan tilbyde samtlige uddannelser til det Blå Danmark. 

- Det er regeringens ambition at give gode muligheder for uddannelse også uden for de store byer samtidig med, at vi lægger vægt på vækst i de maritime erhverv. Derfor glæder det mig, at bestyrelserne har foreslået en sammenlægning. Den sammenlagte institution vil få bedre muligheder for at udvikle de maritime uddannelser og samarbejdet med de maritime erhverv - ikke mindst i Nordjylland, siger Søren Pind.

Sammenlægningen giver de unge mulighed for at starte og gennemføre en hel maritim uddannelse fra start til slut i Nordjylland. Eleverne kan for eksempel fortsætte hele vejen og blive færdig som skibsfører eller dimittere med en professionsbachelor som maskinmester. 

MARTEC i Frederikshavn
MARTEC i Frederikshavn
Foto: PR

Skulle lysten være til mere, er der også mulighed for at afslutte med en kandidatoverbygning, for eksempel på Aalborg Universitet. 

- Med oprettelse af grunduddannelsen, og godkendelse af sammenlægningen, bliver paletten fuldstændig. Sammenlægningen giver styrke og kvalitet til samtlige uddannelser, som før fandtes på hver vores institution, siger forstander for Skagen Skipperskole, Anders Andersen. 

Den nye sammenlagte institution kommer til at hedde MARTEC - maritime and polytechnic university college - med afdelinger i Frederikshavn og Skagen, suppleret med Skoleskibet DANMARK. 

Martec-studerende i simulator. 
Martec-studerende i simulator. 
Foto: PR

MARTEC vil udvikle et stærkt internationalt anerkendt maritimt og polyteknisk uddannelsescenter, og med den samlede institution etableres en bredere kontaktflade til ind- og udland, som vil gøre det lettere at indarbejde ny viden i uddannelserne og tilpasse uddannelserne til erhvervets aktuelle behov, oplyser direktør for MARTEC, Pia Ankerstjerne. 

Fakta om MARTEC

  • MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark.
  • Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser.
  • Institutionen udbyder skibsassistent, HF-søfart, skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst eller fiskerskipper, styrmand og skibsfører uddannelserne.
  • MARTEC administrerer også Skoleskibet DANMARK og driver en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland