Øland Maskinforretnings papegøjer skræpper for meget

01:47

Senest om to måneder skal de have et nyt hjem. Foto: Joachim Brader

1 af 2

De 30 papegøjer hos Øland Maskinforretning får hver dag lov til at komme ud af deres bure og flyve frit. Men den går ikke længere. Senest om to måneder skal de have et nyt hjem.

Når Jammerbugt Kommunes dispensation udløber den 31. marts, så er det slut med at holde 30 papegøjer og 170 andre farvestrålende fugle i lagerhallerne hos Øland Maskinforretning.. For naboerne har nemlig klaget, de mange fugle skræpper for meget, derfor skal ejerne nu flytte fuglene væk.  

- Nu må vi ikke være her mere, så nu må vi finde på en anden løsning, siger Sanne Bager ejer af Øland Maskinforretning. 

Men der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Fuglenes ejere er godt nok kede af, at de skal flytte, men... 

- Vi arbejder på højtryk og vi har møder med kommunen omkring at lave en fuglepark. Så nu forsøger vi at samle penge sammen, så vi kan komme i gang, siger Jørn bager ejer af Øland Maskinforretning.

En ny rigtig fuglepark ville faktisk slet være så dum endda fortæller ejerne. Nordjyllands fuglepark hedder projektet, som ægteparet nu forsøger at realisere. 

- En fuglepark ville kunne gøre, at vi kan gå ud og flyve med dem. Og så kan vi træne med fuglene dagligt, for det kræver altså, at de bliver holdt i gang hele tiden, siger Sanne Bager. 

De mange fugle er hentet over hele Danmark fra tidligere ejere, der ikke har kunne tage sig af dem længere. En papegøje kan nemlig blive op til 80 år.  

Flere nyheder fra TV2 Nord