Nordjyllands højeste bygning indviet

66 meter fordelt på 22 etager. Så høj er etagebygningen Horisonten, der blev indviet på Lindholm Brygge tirsdag. Det gør bygningen til Nordjyllands højeste.

Siden 1959 har Sygehus Nord i Aalborg været Nordjyllands højeste etageejendom. Sygehuset er 57,1 meter højt, men fremover bliver det kun den næsthøjeste etageejendom i regionen. Tirsdag blev etagebygningen Horisonten indviet, og den måler 66 meter i højden.

Horisonten ligger på Lindholm Brygge i Nørresundby, og bygningen indeholder 166 lejligheder fordelt på 22 etager.

Byggeriet står NCC for, og bygherren er Aberdeen Asset Management. Tirsdag blev der holdt rejsegilde, og det sidste element blev sat på bygningen. Efterfølgende var bygningen tilgængelig for alle interesserede. Både dem, der har købt lejlighed i Horisonten og dem, der gerne ville se udsigten fra toppen.

Penthouse for 14 millioner

I alt er 46 af de 166 lejligheder i Horisonten solgt indtil videre. Priserne på lejlighederne varierer fra lidt under en million kroner og op til 14 millioner for penthouse-lejligheden, hvor en tagterrasse på 379 kvadratmeter følger med.

TV2 Nords reporter Mogens Jørgensen kigger forbi en af de nye lejligheder. 

En af dem, der snart flytter ind, er Bruno Madsen, som fremover skal bo i en lejlighed på 12. etage sammen med sin kone. De er begge pensionister og har boet i villa i Kærby i 36 år. Men nu skal der ske noget nyt.

- Der skulle ske noget andet, og vi har længe gerne ville ind til byen. Jeg gad ikke slå græs længere, siger Bruno Madsen med et grin.

Nordjyllands højeste etageejendom

Sygehus Nord, Aalborg Universiteshospital, 57,1 meter

Kattegat Siloen, Frederikshavn, 55 meter

Hotel Hvide Hus, Aalborg, 53 meter

Høje Brygge, Lindholm Brygge, 53 meter

Larsen Waterfront, Aalborg, 50 meter

 

Det højeste nordjyske bygningsværk er skorstenen på Nordjyllandsværket. Den er 170,1 meter.

Til at begynde med kiggede parret kun på lejligheder på Aalborg-siden, for Bruno Madsens kone har altid sagt, at hun ikke skulle bo i Nørresundby. Det ændrede sig, da de så lejlighederne i Horisonten.

- Vi vidste, det skulle være det. Det passer jo også, at Nørresundby er solsiden. Når vi så det i forhold til lejlighederne på Aalborg-siden, kunne vi se, at de ikke giver den samme mængde sol som i Nørresundby. Derudover er området dejligt, og vandet er lige ude foran, siger Bruno Madsen.

Lejlighederne forventes at stå klar i maj 2020.

Se indslag fra byggeriet den 10. april 2019

 


Seneste nyt

fra Nordjylland