Nordjyllands Politi får ingen afspadsering

Nordjyllands Politi kan tvinge betjente til at få udbetalt deres overarbejde, da der ikke er betjente nok.

Alt for meget arbejde giver normalt afspadsering, men ikke hos Politiet. Der er nemlig brug for betjentene, der så kan blive tvunget til at få udbetalt deres overarbejde i stedet for at afspadsere.

- De er efterhånden presset til det yderste, siger Jens Jørgen Møller, der er tillidsmand for den nordjyske politistyrke.

Det er arbejdsopgaver i forbindelse med terrorangrebet i København og ved den tyske grænse, der har trukket store veksler på de 665 nordjyske betjente. Alene i 2015 har de oparbejdet 5,2 millioner kroners overarbejde.

- Kollegaerne er rigtig dedikeret til de her opgaver, men alting har jo en ende, og når man har været på de her opgaver, så vil man jo også gerne have fri, men det kan man ikke få, fordi der ikke er nok politimænd, så det er lidt en skrue uden ende, siger Jens Jørgen Møller.

Mængden af overarbejdstimer er lige nu så høj i Nordjyllands Politi, at man fra ledelsens side kan blive nødt til at tvinge betjentene til at acceptere betaling i stedet for afspadsering.

- På den ene side har jeg store forståelse for, at når de arbejder meget, så har de også behov for at holde fri, men modsætningsvis må jeg også sige, at vi har en række opgaver, vi skal klare, siger Claus Hilborg, der er chefpolitiinspektør hos Nordjyllands Politi.

Ifølge Claus Hilborg vil man inden for de næste otte til ti dage vide, hvor stor en andel af overarbejdstimer, man skal tvinge betjente til at få udbetalt.

Jens Jørgen Møller har været tillidsmand i Nordjyllands Politi siden 1993. Han har ikke oplevet så presset end politistyrke som nu, og ifølge ham kan denne manøvre få personmæssige konsekvenser.

- Så kommer der givet et større sygefravær. Det har været stigende i løbet af året, og det vil jeg tro vil stige endnu mere.


Seneste nyt

fra Nordjylland