Nordjyllands Politi: Gennembrud i stor indbrudssag

Sommeren 2015 væltede det ind med anmeldelser om indbrud i nordjyske hjem. Nu mener politiet at have gjort et gennembrud i sagen.

393 nordjyske hjem fik uanmeldt besøg i juli måned 2015. Nordjyllands Politi mener nu at mange af indbrudene kan se frem til at blive opklaret.

Tirsdag varetægtsfængslede de en 37-årig rumændsk statsborger in absentia efter et lukket grundlovsforhør.

 - Han blev sigtet for 70 villaindbrud, hvoraf de 65 er begået i Nordjylland i sommeren 2015,  siger politikommissær ved Nordjyllands Politi, Sune Myrup.

Indbrudene fandt sted i privat beboelse og mange af den blev gennemført via underboring.

Ved at varetægtsfængsle ham in absentia håber politiet at få udstedt en europæisk arrestordre. Dermed vil den 37-årige kunne hentes hjem til Danmark for at blive retsforfulgt. Den beskikke forsvarer kærede ikke kendelsen om varetægtsfængsling.

 

 

 

- Vi sender nu sagen videre til henholdsvis Statsadvokaten samt Justitsministeriet, og først når de har godkendt den europæiske arrestordre, kan den effektueres, fortæller politikommissær Sune Myrup.

Selvom størstedelen af indbrudene er foregået i Nordjylland, er der også sager fra øvrige politikredse blandt de mange indbrudssager.

I vores efterforskning har vi også enkelte indbrud fra Nordsjælland, Midt- og Vestsjælland samt Syd- og Sønderjylland, der er lavet i perioden 2009-2013, siger politikommissær Sune Myrup.

Nordjyllands Poltii ønsker af hensyn tl den videre eftersøgning ikke at oplyse, hvordan den 37-årige er blevet identificeret, eller hvad der knytter ham til de mange villaindbrud.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland