Nordjyllands Politi har afviklet 22.000 mandetimer i overarbejde på et halvt år

Hos Nordjyllands Politi har man på et halvt år afviklet over 20.000 overarbejdstimer, efter 35 mænd er vendt tilbage til politikredsen.

Nordjyllands Politi er godt på vej til at få barberet den enorme overarbejdspukkel, de har fået oparbejdet i løbet af de sidste par år, ned. 

Siden slutningen af 3. kvartal i 2017 er cirka 22.000 overarbejdstimer blevet afviklet for betjentene i Nordjyllands politikreds. Cirka 10.000 af timerne er blevet afviklet, efter regeringen og Rigspolitiet har givet betjentene mulighed for at få deres overarbejde udbetalt kontant. 

De resterende 12.000 timer er afviklet, efter 35 betjente er vendt tilbage til Nordjylland, efter de har stået ved grænsen i Tyskland eller hjulpet til ved terrorsikring i København.

Det har givet betjentene mulighed for afspadsere. 

- Jeg er selvfølgelig meget tilfreds. Vores folk skal have lov til at holde fri, så jeg er meget glad for, at vi er lykkes med at nedbringe den pukkel, vi har oparbejdet, siger chefpolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Karsten Hansen.

For et halvt år siden havde Nordjyllands Politi oparbejdet cirka 62.000 overarbejdstimer, inden de 35 betjente vendte tilbage til Nordjylland. 

Småsager er ikke blevet efterforsket

Karsten Hansen forklarer, at manglen på betjente i Nordjylland er gået udover efterforskningen af mindre sager som tyverier, bedragerier og butikstyverier, men at det ikke er gået udover det daglige beredskab.

- I forhold til de patruljer, der kører på gaden, og dem, der kommer ud til de folk, der har brug for hjælp, er patruljeplanen fuldstændig uændret i forhold til, inden de 35 mænd vendte tilbage til regionen, siger Karsten Hansen. 

- Men manglen på folk er gået udover sagsbehandlingen, og de har efterhånden samlet sig i store stakke. 

Karsten Hansen fortæller dog, at man nu er gået i gang med at nedbringe stakken af sager. 


Seneste nyt

fra Nordjylland