Nordjyllands Politi holder øje med cyklisterne

02:09

Nordjyllands Politi er på jagt efter cyklister, der bryder færdselsloven.

Foto: Martin Bekhøj

1 af 2

I uge syv har politet i hele landet gennemført kontrol af cykler og knallerter. Et sted i Aalborg er cyklisterne svært glade for at køre på fortovet.

En tidlig morgen i uge syv på Vægterstien i Aalborg stod politiassistent Ronald Kristensen fra Nordjyllands Politi placeret med bødeblokken i hånden og øjnene rettet mod de cyklister, der havde glemt, eller valgt at ignorere færdselsloven, og cyklede på fortovet.

- Der er nogen, der kan gøre det lidt bedre, lyder det fra Ronald Kristensen.

Vægterstien ligger tæt på Aalborg Handelsskoles afdeling på Saxogade i Aalborg og denne morgen er der, som der hver morgen er, mange elever, der er på vej i skole. Nogle på gåben, andre trækkende med cyklen ved siden af og nogle der – ulovligt – bruger fortovet som cykelsti.

- Grunden til, at det er vigtigt at loven bliver overholdt her, er de dårlige oversigtsforhold. Hvis der kommer en cykel fra den ene retning og en fodgænger fra den anden, kan vi få et uheld, siger Ronald Kristensen.

Bødestraffen for at køre på cykel på fortovet er på 700 kroner og er ikke til diskussion. Cyklisterne bliver jo taget på fersk gerning.

- Det er ikke ofte, jeg oplever at folk bliver vrede eller sure, fortæller Ronald Kristensen i samme øjeblik som endnu en cyklist kommer kørende.

- Det giver dig en bøde på 700 kroner, som bliver opkrævet på din e-boks.

Rigspolitiets razzia, der er rettet mod cyklister og knallert-kørere, gennemføres fordi de bløde trafikanter er mere udsat for at komme til skade i trafikken. I 2014 blev 30 cyklister og 13 knallertførere dræbt i trafikken og i en del af ulykkerne var ”risikobetonet adfærd” en medvirkende årsag.

På 40 minutter kunne Ronald Kristensen uddele fire bøder á 700 kroner til cyklister, der kørte på fortovet, og kun i et enkelt tilfælde protesterede modtageren.

- Helt ærligt, jeg cykler her hver eneste dag.

Men der var ingen nåde at finde ved Ronald Kristensen.

- Du ved jo godt, at du ikke må cykle på fortovet. Så må du trække din cykel eller finde en anden rute, hvis du skal cykle.

Flere nyheder fra TV2 Nord