Nordjyllands Politi nyder stor opbakning

Nordjyllands Politi har et rigtig godt omdømme. Også selvom det er faldet en smule.

På trods af at det er faldet en smule i forhold til sidste år, så har Nordjyllands Politi stadig et rigtig godt omdømme. Det viser årets omdømmeanalyse gennemført af Reputation Institute.

Instituttet tager hvert år temperaturen på forskellige myndigheders omdømme i offentligheden. Ifølge deres analyse opnår Nordjyllands Politi et omdømme på 80,6 procent point. Det er lidt højere end det samlede politis score på 79,5 point, der placerer dem på en fjerde plads blandt de 40 mest kendte myndigheder i Danmark.

Det flotte resultat vækker glæde hos politidirektør for Nordjyllands Politi, Elsemette Cassøe.

- Vores omdømme ligger højt. Det viser for mig, at nordjyderne har tillid til vores arbejde. Og det er vigtigt. For det er borgernes opbakning, der i sidste ende giver os legitimitet og mandat til at udføre vores arbejde med at sikre trygheden i samfundet, siger hun.

I samme undersøgelse sidste år scorede Nordjyllands Politi 81,8 procent point. At omdømmet for Nordjyllands Politi er faldet en smule, ser politidirektøren som en vigtig påmindelse.

- Det minder os om, at et højt omdømme ikke kommer af sig selv. Samfundets tillid er noget, vi hele tiden skal gøre os fortjent til. Vi skal fremstå som en organisation, der effektivt kan forvalte vores dobbeltrolle, hvor vi på en den ene side skal udøve service til borgerne og på anden side også udøve magt, når det er nødvendigt, siger Elsemette Cassøe i en pressemeddelelse.

Om undersøgelsen

Reputation Institute undersøgelse har indhentet oplysninger gennem interview fra 18. juni – 14. august 2015. Resultaterne for politiet er baseret på 3411 repræsentativt udvalgte besvarelser, heraf cirka 300 fra Nordjyllands Politikreds.
På en skala fra 0-100 baseret måler Reputation Institute omdømmet på de fire variable:
• Agtelse af organisationen
• Beundring af organisationen
• Tillid til organisationen
• Overordnet fornemmelse omkring organisationen

Seneste nyt

fra Nordjylland