Nordjyllands Politi øger terrorsikring ved Landsstævnet

01:19

Foto: Nils Meilvang, Scanpix

1 af 2

Der vil være både fysisk afspærring og flere betjente i bybilledet i forbindelse med DGIs Landsstævne i Aalborg.

Om præcis én uge går det løs med den største event nogensinde i Aalborg Kommune. Det er DGI Landsstævnet med mere end 25.000 deltagere lige midt i centrum af Aalborg.

Når det gælder publikums og deltagernes sikkerhed, udstedes der ingen garantier. Men set i lyset af de seneste mange terrorangreb har Nordjyllands Politi haft travlt med at planlægge sig til øget sikkerhed til landsstævnet.

- Vi har igennem længere tid haft et tæt samarbejde med PET, DGI og Aalborg Kommune. Den større planlægning, vi har arbejdet på, indebærer flere elementer og facetter, men vi kan ikke være konkrete i forhold til, hvad vi foretager os, fortæller politiinspektør hos Nordjyllands Politi, Claus Danø.

Til karnevallet havde politiet opstillet lastbiler, der afspærrede gader. Og under flere markeder i Nordjylland har der været opstillet betonelementer, så der ikke kunne køre biler ind i menneskemængden på markedet.

- Der kommer også til at være en fysisk afspærring i Aalborg midtby under stævnet, men vi vil ikke afsløre, hvad vi gør, så man kan planlægge terror ud fra det. Vi skal huske på, at det også set fra politiet øjne kun er godt, at Aalborg får stævnet til byen. Vi kan aldrig gå ud og garantere for sikkerheden, men vi vurderer, at vi har et godt setup, og vi er trygge ved det her, siger Claus Danø.

Landsstævnet var omdrejningspunktet i vores ugentlige program FOKUS. Her var sikkerhedsproblematikken blandt andet oppe til diskussion. Du kan se hele programmet herunder:

28:19

Studieprogram med fokus på aktuelle nordjyske historier.

Luk video

Forsiden lige nu