Nordjyllands Politi om lang ventetid: Vi bliver nødt til at prioritere

02:17

På Vrå Højskole skulle de vente seks uger, før politiet reagerede på en henvendelse om narkotika. Linjechefen for Patruljecenteret siger, at det handler om prioritering.

8. marts anmeldte Vrå Højskole tre af deres elever for at have euforiserende stoffer på deres værelser. Først seks uger senere reagerede politiet på henvendelsen – alt imens stofferne lå på værelset, da forstander Pia Schnoor ikke ville fjerne bevismaterialet.

- Det har været en fornemmelse af at gå med en uforløst bombe, som vi ikke rigtig vidste, hvor havnede henne, siger forstanderen.

Også VUC Hjørring har haft dårlige oplevelser med politiet i forbindelse med euforiserende stoffer på skolen, og derfor har de hyret et privat vagtfirma, som med en narkohund undersøger skolen tre gange om måneden.

Læs også Højskole anmeldte narkosag: Måtte vente seks uger på politiets reaktion

Linjechef for Patruljecenter, Claus Danø, kan godt forstå, at seks uger uden reaktion føles som lang tid. Men ifølge ham er det et spørgsmål om prioritering.

- Politiet har mange opgaver i dag, og vi har vurderet at den her anmeldelse godt kunne vente, siger Claus Danø.

Han mener ikke, at politiet bør handle anderledes i lignende situationer i fremtiden.

- Som udgangspunkt ikke. Vi vil selvfølgelig vurdere anmeldelsen, og jo bedre en anmeldelse er, jo bedre kan vi vurdere, om vi skal handle her og nu, eller om det kan vente, siger han.

Se hele interviewet øverst i artiklen.

Flere nyheder fra TV2 Nord