Nordjyllands Politi sætter fokus på trafiksikkerhed i Fårup Sommerland

Udover at snakke om trafiksikkerhed kunne børnene også få lov at sidde i en politibil og på en motorcykel.

Nordjyllands Politi har hele weekenden været talstærkt tilstede i Fårup Sommerland. Heldigvis har de ikke været der, på grund af forbrydelser. De har været ud at fortælle børn om trafiksikkerhed.

- Jeg synes, det er vigtigt at klæde børnene på til den hverdag, de skal ud og gebærde sig i, når de skal cykle i skole, cykle med mor og far i børnehave og generelt bare begå sig i trafikken. Hvis vi kan få givet dem nogle gode vaner, inden de bliver sluppet fri, så er det et rigtig godt udgangspunkt, siger Søren Panum, som er politiassistent ved Nordjyllands Politi.

Det var første gang, Fårup Sommerland fik besøg af Nordjyllands Politi for at fortælle om trafiksikkerhed.

- Det er noget, vi har talt om i et stykke tid, men nu bød muligheden sig, og det er gået rigtig godt. Det er helt oplagt at møde familier og børnene får mulighed for at se de her fancy motorcykler og politibiler, siger parkleder i Fårup Sommerland, Jesper Jensen.

Politiets tilstedeværelse i parken var et stort tilløbsstykke. Der var mange børn henne og snakke med politiet – og ikke mindst for at prøve at sidde på en politimotorcykel og klappe politihunden.

- Børnene spørger, om det er lovpligtigt at køre med cykelhjelm, og om man kan blive anholdt for ikke at ryde op på sit værelse. Men det har jeg endnu ikke oplevet, at man kan, siger Søren Panum.


Seneste nyt

fra Nordjylland