Nordjyllands Politi skærper patruljering ved julemarkeder

Nordjyllands Politi sender ikke flere patruljer på gaden som følge af det formodede terrorangreb i Berlin, men skærper opmærksomheden på de nordjyske julemarkeder.

12 personer blev dræbt og yderligere 48 er sårede efter en lastbil mandag aften kørte gennem folkemængden og juleboder på et julemarked i Berlin.

Tysk politi har siden udtalt, at der formentlig var tale om et terrorangreb, og hændelsen får nu også politiet i Nordjylland til at reagere.

Der er flere julemarkeder i landsdelen, og det største, mest besøgte af slagsen, findes på Gammeltorv i Aalborg. Her vil de mange gæster og de personer, der arbejder på julemarkedet formentlig ikke mærke det store til de tragiske hændelser i Tyskland, men Nordjyllands Politi vil alligevel have øjnene rettet mod dette og de andre markeder i landsdelen. Det oplyser politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau, der er linjechef for beredskabet i Nordjylland.

Hun oplyser, at man ikke har sendt flere patruljer på gaden som følge af hændelserne i Berlin, men at man skærper patruljeringen omkring de nordjyske julemarkeder. Hun oplyser videre at politiet følger nøje med i hvordan sagen i Tyskland udvikler sig, og i hvordan det tyske politi sammen med efterretningstjenesten håndterer situationen.

- Vi følger situationen i Berlin nøje. I første omgang selvfølgelig i forhold til Berlin, og så følger vi de retningslinjer, der er givet fra Rigspolitiet.  Det vi helt konkret har gjort, det er, at vi er synlige på gader og stræder. Vi holder øje med de julemarkeder, vi har her i Nordjylland, og vi kører en masse tryghedsskabende patruljering, siger hun.

[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"58797\"}"]

Læs også : Nordjyde bosat i Berlin: Det er skræmmende

Det er Aalborg City, der står bag julemarkedet på Gammeltorv, som tiltrækker rigtig mange mennesker. Her bekymrer det formodede terrorangreb i vores nabolands hovedstad dog ikke Flemming Thingbak, der er direktør i Aalborg City.

- Det er helt forfærdeligt, det der er sket på julemarkedet i Berlin, men julemarkedet her i Aalborg er blot en lille plet i forhold til det julemarked, der er blevet angrebet, så jeg er ikke bekymret. Jeg ved at politiet har skærpet patruljeringen ved markedet, så jeg føler mig tryg, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland