Nordjyllands redningsstation truet

I en endnu ikke offentliggjort rapport foreslår Forsvarskommandoen, at nedlægge en af landets tre såkaldte Sar-tjenester. Det ville betyde, at redningshelikopterne i Aalborg og Skrydstrup forsvinder.

Rapporten afdækker forskellige modeller for antallet og placeringen af redningsstationerne i Danmark. Og her nævnes muligheden for at droppe Aalborgs redningshelikopter og dermed redningsstation.

En foreløbig beregning viser, at forsvaret sparer 34 millioner kroner om året ved at nedlægge en redningshelikopter. Hvis forslaget vedtages vil der fremover kun være to redningshelikoptere i Danmark. Én i Roskilde og én i Karup.

- Man arbejder faktisk med overlevelsesprocenter, hvor blandt andet Bornholm og Nordjylland faktisk har en ringere chance for at overleve, hvis de bliver udsat for ulykker end andre steder i landet. Og der må man altså sige, at hvis det er for at spare lidt penge, at man gennemgår sådan en øvelse, hvor folk risikerer at dø, så er de penge altså for dyre at spare, siger forsvarsordfører for Konservative, Lene Espersen.

Ifølge Forsvarskommandoen vil ændringerne kun betyde en marginal forringelse for overlevelseschancerne på havet.


Seneste nyt

fra Nordjylland