Nordjyllands Trafik afviser kritik: "De skal til at kigge indad"

Busskandalen ruller videre, da Nordjyllands Trafikselskab i dag bliver kritiseret af flere vognmænd for udelukkende at fokusere på prisen. Jens Otto Størup fra NT mener, vognmændene må melde sig ud, hvis de ikke kan levere varen.

De usikre busser i Nordjylland, der er sluppet igennem syn på trods af flere fejl og mangler, er efterhånden ingen nyhed længere. Men nu står flere nordjyske vognmænd frem og kritiserer Nordjyllands Trafikselskab (NT), der varetager busruterne i Nordjylland. 

En af vognmændene, Jørn Pedersen, administrerende direktør ved Jørns Busrejser, fortæller til DR Nordjylland, at Nordjyllands Trafikselskab udelukkende kigger på prisen, når de vælger vognmænd til at varetage busruter, og derved risikerer at sende usikre busser på gaden. 

- De kigger på prisen. De er fuldstændig ligeglade med kvaliteten af de busser, der bliver kørt med, fortæller han til DR Nordjylland. 

DR har endvidere været i kontakt med fem andre vognmænd, der deler Jørn Pedersens holdning. 

Men administrerende direktør for NT, Jens Otto Størup mener, at ansvaret ligger hos vognmændene selv. 

- Vognmændene skal til at kigge indad. Prisfastsættelsen har ikke noget med os at gøre. De giver kunden skylden for prisen. Hvis man ikke kan være med, så skal man melde sig ud af løbet. Sådan er konkurrence, siger han. 

Jens Otto Størup forklarer, at de som en offentlig institution lægger udbuddet frit ud, og så er det helt op til den enkelte vognmand at afgive et bud. Ifølge Jens Otto Størup snakker vognmændene endda løbende sammen og aftaler ikke at underbyde hinanden. Derfor mener han også, at kritikken mod NT er helt uberretiget. 

- Vi bestemmer ikke prisen, den styrer de selv. Jeg har også selv været i kontakt med en vognmand og foreningen af Danske Busvognmænd, der ikke mener, at der er hold i den her kritik, siger Jens Otto Størup. 


Seneste nyt

fra Nordjylland