Nordjysk 3F'er får integrationspris

Faglig sekretær ved 3F i Aalborg, John Ø. Pedersen, modtog mandag særpris for sit integrationsarbejde.

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF) overrakte mandag en særpris til faglig sekretær ved 3F i Aalborg John Ø. Pedersen. Sammen med Foreningen Nydansker modtog han særprisen ved Integrationspriserne 2013 for sit arbejde med at integrere nydanskere på arbejdsmarkedet.

Fagforeningen 3F demonstrerer ifølge ministeren, hvordan fagforeningerne kan bidrage til at understøtte en succesfuld integration på arbejdsmarkedet.

- Jeg har valgt at indstifte en særpris i år, fordi Foreningen Nydansker og John Ø. Pedersen fortjener at blive hyldet. De to vidnere udfylder hver en vigtig opgave med at sikre en vellykket arbejdsmarkedsintegration, men de komplementerer også hinanden, siger Anette Vilhelmsen.

- På beskæftigelsesområdet er det nødvendigt at sikre, at virksomhederne og de offentlige arbejdsgivere kan tage imod nye medborgere og kan se og udnytte deres ressourcer. Men det er også vigtigt at tage hånd om dem, der er kommet i job, og som kan have brug for lidt ekstra støtte til at forstå og mestre både skrevne og uskrevne regler på det danske arbejdsmarked. En opgave som Foreningen Nydansker og John Ø. Pedersen mestrer til fulde, fortsætter ministeren.

Prisen til John Ø. Pedersen blev sammen med fem andre priser uddelt mandag på Bremen Teater i København.


Seneste nyt

fra Nordjylland