Nordjysk aktiefest

De nordjyske aktier er i 2013 kun gået en vej, og det er op.

De fleste af os har lige overstået årets største fest, men faktisk har 2013 været én lang fest for virksomhederne på aktiemarkedet. Det gælder også de nordjyske.

Blandt andet Asetek, der har udviklet et køleanlæg til computere, der bruger vand i stedet for luft. De har netop modtaget en pris for at være blandt de 5000 hurtigst voksende virksomheder.

Asetek blev børsnoteret i marts 2013, og på ni måneder er aktien steget næsten 17 procent. Virksomheden har netop modtaget en ordre fra et universitet i Mississippi, og er derfor et godt eksempel på de virksomheder, der havde succes i det forgangne år.

- Dem der har gjort det godt, det er primært nogen, der afsætter globalt, siger Henrik Holm Petersen, der er investeringschef i Nørresundby Bank.

I følge investeringseksperterne er aktiekurserne nu oppe på normalt niveau efter krisen. Der kræver derfor noget ekstra, hvis de skal stige på samme måde i 2014.

- Vi kom ind i 2013 med nogle billige aktier. Det er de ikke længere, Aktier koster nu det, de skal, og så det er i højere grad et spørgsmål om at levere varen, siger Henrik Holm Petersen.

Hos Asetek regner de alligevel med, at de kan fortsætte den positive udvikling.

- Vi håber på, at med den produktion, vi har sat op, så kan vores aktier stige 50-75 procent i løbet af 2014, siger direktør i Asetek Ole Madsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland