Nordjysk dansktop-vinder

Foto: Ivan Johan Hansen

Et ungt band fra Hjørring, der hedder BordT2, har fået sit store gennembrud efter at have vundet TV 2 Charlies store dansktop-talent-konkurrence. Nu drømmer de om flere spillejobs - og måske om at komme med i Melodi Grand Prix. SE MUSIKVIDEOEN - fotograf: Ivan Johan Hansen

Det er med nummeret "Sommertid" som trioen er strøget helt til tops med. Flere end 100 bands og solister havde indsendt en sang i den store dansktop-talent-konkurrencen. 

- Vi er da herrestolte. Det betyder alt for os. Nu håber vi på, at komme ud at spille meget mere end i dag. Skønt endelig at blive opdaget, siger forsanger i BordT2, Jan Andersen, til TV2/NORD.
 
"Sommertid" er et enormt iørefaldende nummer, som man nemt kan synge med på, og som man husker bagefter, lyder begrundelsen fra TV 2 Charlies dommerpanel. Men det fremadstormende Hjørring-band, synes nu ikke selv, at have lavet en traditionel dansktop-melodi.

- Dansktop forbinder jeg med Keld & Hilda og Bjørn Tidemann. Vi lyder bedre end dem, siger trommeslageren Rasmus Thomsen.

Som vinder af den store talent-konkurrence skal BordT2 nu optræde i Parken i København om en måned. Foran 6.000 publikummer til den store TV 2 Charlie Dansktopfest. Sammen med store navne som blandt andre Keld Heick.

- Det er fuldstændig vildt. Vi er hamrende nervøse, og det er ikke rigtigt gået op for os, men det bliver da en oplevelse for livet, siger trioens keybord-spiller og korpige Louise Vestergaard Christensen.

For BordT2 bliver næste deltagelse i en sangkonkurrence måske Dansk Melodi Grand Prix.

- Vi har et nummer liggende, men kan ikke rigtig blive enige om, at vi skal sende det ind. Så skal vi synge på engelsk, og vi vil allerhelst synge på dansk, siger forsanger Jan Andersen.

Allerede for et år siden udgav BordT2 singlen "Sommertid" i 1.000 eksemplarer. Det var i promotion-øjemed, men altså først nu er Hjørring-bandet blevet opdaget.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord