Nordjysk debutant på det store lærred

16-årige Laura Winther Møller fra Aalborg er på rollelisten i filmen "Hvidsten Gruppen", der snart er aktuel i biograferne.

I besættelsestiden under 2. Verdenskrig var en af de mest kendte modstandsgrupper blandt andet bestående af familien Fill fra Hvidsten Kro, der ligger nær Randers. Historien om Hvidsten Gruppen og lokalsamfundets kamp imod tyskerne er nu blevet filmatiseret. 

Nordjyske Laura Winther Møller fra Aalborg spiller rollen som teenage-datteren Gerda Fill i filmen.

- Jeg har jo aldrig nogensinde selv har oplevet at være i krig, så den del af det, at en 16-årig pige faktisk selv vælger at gå i krig og gå ind i kampen, det er selvfølgelig lidt svært at forholde sig til, da vi jo selv har det trygt og godt i dagens Danmark, siger Laura Winther Møller.

Dog er hun meget tilfreds med det endelige resultat, og har set allerede været til forpremiere på den.

- Det var ret sjovt at se sig selv på lærredet, og jeg sad da også og kiggede efter, om jeg gjorde alt, som jeg skulle i filmen, fortæller Laura Winther Møller.

Optagelserne til "Hvidsten Gruppen" fandt sted i efteråret, og derfor måtte Laura Winther Møller rive syv uger ud af kalenderen og forlade efterskolen i Ranum for at følge optagelserne. Nu hvor filmen er færdig, og premieren nærmer sig, så stiger nerverne også. 

- Jeg glæder mig da til det! Men jeg er også lidt nervøs for reaktionerne, når min familie og min efterskole skal se den, siger Laura Winther Møller.

Anne-Grethe Bjarup Riis har instrueret filmen, og  har kun ros til overs for den nordjyske debutant.

- Laura har jo ikke gået på skuespillerskole eller noget som helst, men jeg vil sige, at hendes skuespillerniveau faktisk er oppe på højde med de professionelle spilleres, siger Anne-Grethe Bjarup Riis.

"Hvidsten Gruppen" kører i landets biografer fra 1. marts 2012.


Seneste nyt

fra Nordjylland