Nordjysk dommer sætter rekord med 6000 fodboldkampe

Ib Alstrup fra Vodskov har den uofficielle Danmarksrekord for flest dømte fodboldkampe. Han har dømt over 6000 kampe i sin tid fodbolddommer, og der kendes ikke til andre, der har dømt lige så mange kampe.

I 1971 dømte Ib Alstrup fra Vodskov sin første fodboldkamp. Siden har han dømt mange kampe, og nu har han fået den uofficielle Danmarksrekord med 6000 dømte kampe, da man ikke kender andre med så mange dømte fodboldkampe.

Ib Alstrup er nu 71 år og pensioneret, men han dømmer stadigvæk flere fodboldkampe i løbet af ugen. Dommertjansen betyder, at han får sig rørt og får noget frisk luft, og det er noget af det, som han synes, er det bedste ved at dømme fodbold.

- Det er nok det, at komme ud blandt andre mennesker, ud i luften og få noget motion, hvor der sker lidt mere, end hvis man bare løber i skoven. Jeg synes, at det er dejligt at blive ved, siger Ib.

Den garvede fodbolddommer regner med at kunne blive ved med at dømme 11-mandsfodbold i nogle år endnu, og derefter vil han trappe ned til 8-mands og 5-mands, hvor han ikke skal løbe lige så meget.

Hør mere om Ib Alstrups dommerhistorie i aften i Nordjylland LIVE klokken 19.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland