Nordjysk dreng ramt af uforklarlig øjensygdom

En dreng i Sæby har i et halvt år haft store sår og bylder omkring øjnene. Ingen læger kan tilsyneladende finde ud af, hvad han fejler.

Philip, der snart bliver to år, har bylder og sår ved øjnene. Hans mor Jane Bang Jensen er efterhånden fortvivlet.

Det første sår kom for et halvt år siden og lignede et almindeligt bygkorn. Men det blev hurtigt til mange store bylder, som gør, at Philip indimellem ikke kan åbne det ene øje.

Jane Bang Jensen har i første omgang opsøgt egen læge, og herfra blev hun sendt videre til forskellige specialister - uden resultat. Drengen har mange smerter og sover ofte kun en halv time ad gangen.

- Så får han selvfølgelig Panodil. Han mister også mister appetitten. Hans motorik er blevet dårligere, siger de i dagplejen, og han er begyndt at falde, siger Jane Bang Jensen.

Mor og søn venter fortvivlet på en løsning, men indtil videre kommer der bare nye sår, når de gamle er væk. Lægerne på Aalborg Universitetshospitals øjenafdeling har sagt til Jane Bang Jensen, at hun skulle lægge varme omslag på sønnens øjne.

- Så brister det og der kommer puds og blod. Det lindrer selvfølgelig en lille smule, men der kommer hurtigt store sår i stedet for. Han blev også opereret en enkelt gang, men efter fire-fem dage var sårene og bylderne tilbage, siger Jane Bang Jensen.

quote Jeg har ingen løsning på det og ved virkelig ikke, hvad jeg skal gøre

Tage Kristiansen, praktiserende læge

TV2 Nord har talt med Jane Bang Jensens egen læge i Sæby, Tage Kristiansen, der er lige så uforstående overfor Philips bylder og sår ved øjnene, som Philips mor er.

- Jeg har ingen løsning på det og ved virkelig ikke, hvad jeg skal gøre. Det er en kedelig situation. Jeg har en fornemmelse af, at der er tale om et resistensproblem - altså at penicillin ikke virker. Selv kan jeg ikke gøre andet end at vente på, hvad øjenspecialisterne kommer frem til, siger Tage Kristiansen, praktiserende læge i Sæby.

Øjenlægerne på sygehuset har sagt til Jane Bang Jensen, at Philip nok vokser fra problemerne og at hun ikke skal gå så meget op i hans udseende.

- Jeg vil jo kun have, at han skal blive rask. Og jeg kunne også godt leve med, at han ville vokse fra det, hvis lægerne sagde det ud fra undersøgelser, podninger og blodprøver. Sygehuslægerne sagde det jo bare ved at kigge på ham. Nu frygter jeg, at han bliver dårlig til at se, fordi han har haft bylderne så længe og også på indvendig side af øjenlåget, siger Jane Bang Jensen. 

Hverken egen læge eller øjenspecialister kan helbrede drengs øjensygdom

Seneste nyt

fra Nordjylland