Nordjysk Elhandel i krig mod Dong Energy

Dong Energy snylter på varemærket GevinstEl, mener Nordjysk Elhandel i en strid om internetadresser.

Dong Energy lokker bevidst elkunder på afveje. Det mener elhandelsselskabet Nordjysk Elhandel, der anklager den statsejede energikoncern for at forsøge at slå plat på en guldrandet forretningsidé, som Nordjysk Elhandel sendte på markedet i 2003, skriver Jyllands-Posten.

- Vi får mange kunder på produktet. Derfor er det uheldigt, at Dong føler sig kaldet til at misbruge det på denne måde ved at lokke kunder ind på Dong's hjemmeside, siger Bjørn Skovhus Galland, underdirektør i Nordjysk Elhandel til avisen.

Registreret varemærke
Produktet, som får det til at slå gnister i det nordjyske, er GevinstEl. Et produkt, hvor private kunder ved at gætte rigtigt på elprisen i en given periode kan vinde gratis strøm i et år. Gætter kunderne derimod forkert, ender de med at betale ca. 10 pct. mere end markedsprisen pr. kilowatt-time (kWh) i perioden. Nordjysk Elhandel lancerede produktet GevinstEl for fire år siden, efter at man havde betalt Elsam 50.000 kr. for retten til navnet Gevinst-El, der er et registreret varemærke.

Siden er kunderne strømmet til, og GevinstEl hører i dag til blandt selskabets største sællerter.

Efterfølgende er Elsam blevet opkøbt af Dong og har siden juli sidste år været en del af Dong Energy.

gevinstel.dk eller gevinst-el.dk
Stor var derfor forbavselsen, da Nordjysk Elhandel for nylig blev kontaktet af kunder, der kunne fortælle, at man ved at gå ind på hjemmesiden gevinstel.dk havner hos Nordjysk Elhandel, hvorimod adressen gevinst-el.dk sender besøgende direkte videre til Dong Energys hjemmeside.

- Jeg ved ikke, hvad der ligger bag forløbet. Vi har været meget omhyggelige med at sikre, at vi har rettighederne til navnet. Derfor er det beklageligt, at vi kan konstatere, at kunder, der fejlagtigt taster gevinst-el i stedet for gevinstel, bliver ledt ind på en forkert hjemmeside, som ydermere ejes af en af vores konkurrenter, siger Bjørn Skovhus Galland.

Umiddelbart tager Dong Energy sagen med ophøjet ro.

- Det er rigtigt, at Nordjysk Elhandel har købt varemærket Gevinst-el i 2003. Men et varemærke og et domænenavn er to vidt forskellige ting. At man køber det ene, er ikke ensbetydende med, at det andet automatiske følger med, siger Louise Münter, pressechef i Dong Energy til Jyllands-Posten.

Hun oplyser, at Dong ikke bruger adressen til noget, eftersom man overhovedet ikke er i nærheden af at tilbyde et tilsvarende produkt som GevinstEl.


Seneste nyt

fra Nordjylland