Nordjysk esports-turnering med kæmpe præmiepulje på højkant

Nogle af landets bedste computerspillere skal til januar kæmpe om over 200.000 kroner til Nordjyllands største esports-event.

Nordjyllands største esport-event - Geeks Gone Wild - bliver næste år, når begivenheden løber af stablen for 23. gang, tre gange så stor som i påsken, hvor 572 deltagere og 50 frivillige indtog Gistrup Hallen og 'gamede' for fuld kraft i en weekend.

Stævnet, der er for både høj og lav, tyk og tynd, hyggespillere og professionelle, flytter nemlig ind i Gigantiums store arena, hvor der vil være plads til ikke færre end 1500 spillere samt 2000 tilskuere.

Til stævnet, der finder sted 12. til 14. januar, vil der være turneringer i hele syv spil, og med det taktiske skydespil Counter Strike: Global Offensive som trækplaster håber Geeks Gone Wild, at kunne tiltrække nogle af landets bedste hold til stævnet.

Dertil kommer en meget anseelig præmiepulje, der tæller hele 210.000 kroner. Alene til vinderen af den store Counter Strike-turnering vil der være 100.000 kroner at tage med hjem.

- Det er en stor præmiepulje, når man snakker turneringer i vores størrelsesorden. Vi forventer at få 1500 deltagere ved stævnet, og sammenligner man med Netparty Fyn, der har 5200 deltagere og en præmiepulje på samlet set 100.000 er vores præmiepulje rigtig stor, fortæller Sune Pløger, der er næstformand i LAN Team Nord og medarrangør af Geeks Gone Wild-stævnet.

Geeks Gone Wild er det største esport-event nord for Fredericia, men stadig ikke en af de helt store spillere på scenen. Det betyder desværre, at de store sponsorer ikke sværmer om begivenheden, og præmiepengene kommer derfor fra foreningens egen kasse.

- Det er penge, vi henter hjem på billetsalget, og som vi så sender tilbage til scenen som præmier. Sådan må det være, når man er et event af vores størrelse, fortæller Sune Pløger.

Hvis man havde håbet af kunne møde 'Gla1ve', 'Dev1ce', 'Dupreeh' eller den nordjyske stjerne 'Xyp9x' fra de regerende verdensmestre Astralis i Gigantium bliver man desværre skuffet.

Selvom der er massive 100.000 kroner på højkant, og selvom Astralis ville være selvskrevne vindere, tropper det bedste hold, og de andre danske hold, der kan måle sig med dem, ikke op i Aalborg.

- Der er ikke nok penge på højkant til, at de store hold vil tage to dage ud af kalenderen, desværre. Men vi forventer af hold som Singularity og North Academy, kommer, siger Sune Pløger. Det er hold, der har næste bølge af store stjerner i opstillingen, og som mange holder øje med, omend de ikke er i verdenseliten. Således er der stadig garanti for kampe af meget høj kvalitet, og masser at se, for de der måtte have lyst til at være publikum.

Det er 12. til 14. januar, der er Geeks Gone Wild i Gigantium.


Seneste nyt

fra Nordjylland