Nordjysk firma er vin-detektiver: Afslører forfalskninger

International svindel med dyre vine er eksploderet. Nu har er firma fra Vester Hassing gjort det til en karriere at spotte de ægte frem for forfalskningerne.

Når du køber en vin til mange tusinde kroner, så vil de glæde de fleste, at man rent faktisk får de dråber, man nu engang har betalt for. Det kan man dog ikke altid være sikker på. 

Svindel med vine er nemlig blevet ganske populært. Kreative svindlere har gjort det til en specialitet at forfalske etiketter og flasker, så de kan lokke købere til at betale mange tusinde kroner for en flaske vin, der kan vise sig at være nærmest værdiløs. 

- Det er ikke nemt at forfalske viden, men det er heller ikke umuligt. Og når en flaske vin koster 100.000 kroner, så skal man kun forfalske en enkelt flaske om måneden for at holde sig en fornuftig løn, fortæller Anders Børsen, der er direktør i firmaet Rare Wine Invest. 

Det kræver en helt særlig viden at spotte forfalskningerne. Derfor tager Rare Wine Invest mere end 100 billeder af hver ny flaske vin, de får ind på lageret i Vester Hassing. 

- Du kan som privatperson ikke selv tjekke det, og der er heller ikke ret mange vinhandlere, der har de her kompetencer. Så det handler om tryghed og tillid, og det gør rigtig meget i den branche, vi arbejder i, fortæller, Anders Børsen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland