Efterspørgsel på grøn forretningsmodel: Nordjysk firma startede for flere år siden

Et nordjysk firma startede allerede med omlægningen for flere år siden, og de får nu stor anerkendelse for deres strategi, hvor bæredygtighed og forretning går hånd i hånd.

Hos Komproment i Svenstrup går det godt.

- Sidste år rundede vi for første gang 80 millioner i omsætning, siger CSR- og miljøchef hos Komproment i Svenstrup, Mads Røge.

Virksomhedens 18 ansatte formår udover at tjene penge også at være langt fremme i forhold til bæredygtighed.

quote - Vi kan 100 procent sige, hvad vores materialer består af.

Mads Røge, CSR- og miljøchef, Komproment Svenstrup

- Vi kan 100 procent sige, hvad vores materialer består af, og derfor kan vi også rådgive vores kunder i, hvordan de genanvender dem eller nedbygger det på bedst mulig måde, siger Mads Røge.

Tagsten og facader er spidskompetencerne, og Erhvervsstyrelsen har netop fremhævet virksomheden for dens store succes med grøn økonomi.

- Det betyder rigtig meget for en lille virksomhed som vores, at de kigger vores vej og synes, at noget af det vi har gjort, har været rigtigt, siger Mads Røge.

Overleve i en uvis verden

Skånsom brug af ressourcer er fremtiden mener ekspert i forretningsudvikling.

- Det handler ikke kun om image, og det handler ikke kun om, at kunne tiltrække forbrugere og nye medarbejdere. Det handler også om at kunne overleve i en verden, som vi ikke helt ved, hvordan ser ud om en generations tid, siger forretningsudvikler i Erhvervshus Nordjylland, Stinne Dybdahl Prisak.

Og det er et område, hvor flere allerede gør det godt.

- Nordjyske virksomheder er rigtig gode til den bæredygtighed, der også bare handler om sund fornuft. Altså at tænke på, hvordan vi kan minimere vores spild, siger Stinne Dybdahl Prisak.

I Svenstrup startede man på at gøre virksomheden grønnere for fem år siden.

- Vi mærker at vindene blæser i den rigtige retning i forhold til det her, siger Mads Røge.

Materialepas bliver blandt andet bygget ind bag facader og tegl.

- Der står noget om, hvad skruerne er fremstillet af, og der står noget om, hvilken type aluminium det er, siger Mads Røge.

Et af de tiltag, som har åbnet nye muligheder

- Vi er kommet ind på det tyske marked. Vi har lavet vores første salg til England for et par uger siden, siger Mads Røge.


Seneste nyt

fra Nordjylland