Nordjysk fokus på sygefravær

Fra 2004 til 2008 er de nordjyske kommuners udgifter til sygedagpenge steget med 33 procent. Derfor var der i dag fokus på sygefravær på en konference i Aalborg.

Både kommuner, virksomheder, regionen og fagforeninger var onsdag samlet til konference. Dagsordenen var at nedbringe nordjydernes sygefravær. Udbetaling af sygedagpenge er nemlig dyrt for samfundet.

- Vi kan se, at udgifterne til sygefravær i de seneste tre-fire år er steget mere i Nordjylland end på landsplan, og det er bekymrende, siger Karsten Simensen, der er direktør i Beskæftigelsesregion Nordjylland.

Stor stigning
Nye beregninger fra beskæftigelsesregionen viser, at de nordjyske kommuners samlede udgifter til sygedagpenge er steget fra 673 millioner kroner i 2004 til 898 millioner kroner i 2008. Det er en stigning på 33 procent.

- Det er måske steget så meget i kommunerne, fordi de har været inde i en fusionsproces og derfor ikke har haft så meget rum og plads til at tage fat om den enkelte, siger Karsten Simensen.

Samarbejde kan gavne
Beskæftigelsesregionen mener, at en tidlig og samlet indsats er vigtig for at holde udgifterne nede.

- Der er mange interessenter omkring et sygeforløb. Arbejdsgivere, kolleger, læger, sundhedsorganisationer, og jo mere de kan arbejde sammen, des større sandsynlighed er der for at få de sygemeldte hurtigt tilbage på arbejde, siger Karsten Simensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland