Nordjysk folketingsmedlem mener, det er urimeligt, at danske skattekroner flytter til Tyskland

Nordjysk folketingsmedlem vil have statsministerens bud på, hvordan det kan lade sig gøre, at den selvstyreejede grønlandske virksomhed Royal Greenland planlægger at lukke sin afdeling i Aalborg og flytte den til Tyskland.

Kan ministeren oplyse, hvad bevæggrunden er for at virksomhedens produktion flyttes fra Aalborg til Tyskland, hvor ingen skatte kroner går til velfærd i hverken Danmark eller Grønland?

Sådan lyder et af de spørgsmål som den nordjyske folketingsmedlem for Enhedslisten, Peder Hvelplund, netop har sendt til statsminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre). 

Baggrunden er den aktuelle overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, som de ansatte på virksomheden Royal Greenland i Aalborg. De ansatte er utilfredse med det, de mener, er manglende information om, hvad der kommer til at ske med deres arbejdsplads, når ledelsen har valgt at lukke produktionen og flytte den til Tyskland. 

- Det er helt urimeligt at en offentligt ejet virksomhed, flytter velfungerende arbejdspladser i Aalborg til Tyskland. Der er gennem mange år, opbygget en stor viden og ekspertise på virksomheden i Aalborg, som nu går tabt. Det gavner hverken Danmark eller Grønland at virksomheden flyttes endnu længere væk, siger det nordjyske folketingsmedlem fra Enhedslisten, Peder Hvelplund.

Han mener i lighed med de ansatte, der fredag på anden dag har nedlagt arbejdet, at det er en helt urimelig behandling, de ansatte er blevet udsat for, hvor de er blevet holdt hen i uvished og usikkerhed.

- Det er ikke rimeligt, slet ikke for en offentlig ejet virksomhed. Det er en uanstændig behandling af de ansatte, at de ikke kan få en klar besked om virksomhedens planer og hvilke initiativer der bliver sat i værk for efteruddannelse og sikring af arbejdspladser, i tilfælde af en flytning, tilføjer Peder Hvelplund. 

 

Enhedslisten har derfor stillet en række spørgsmål til statsministeren, blandt andet om, statsministeren kan oplyse om baggrunden for den planlagte lukning af den selvstyreejede Royal Greenland afdeling i Aalborg?


Seneste nyt

fra Nordjylland