Nordjysk golf presses af svensk krone

Den svenske økonomi er krise og det får nu konsekvenser for de nordjyske golfklubber. Svenskerne svigter Frederikshavn Golfklub.

Der er egentligt ikke noget at flage for her I Frederikshavn Golfklub. Klubben er afhængig af svenskerne, men nu svigter de. I 2008 havde klubben 800 færre gæstespillere end man plejer.

- Jeg ser på 2009 med dystre øjne. Hvis svenskerne bliver ved med at svigte os, kan det blive svært at få økonomien til at hænge sammen, siger Peter Knudsen, der er formand for Frederikahavn Golfklub.

Lige nu er den svenske krone kun 67 øre værd i Danmark, og det gør det for dyrt for svenskerne at spille golf i Nordjylland. Idrætsøkonom Lars Steen Pedersen, der har forsket i golf mener at golfklubberne skal opsøge et uudnyttet marked blandt kvinder og børn for at komme ud af krisen, men det tvivler man på er løsningen i Frederikshavn.

- Børn betaler ikke ret meget i kontingent, så det giver ikke ret mange penge på kort sigt. Vi har allerede mange kvinder i klubben. Kønsfordelingen er cirka fifty-fifty, siger Peter Knudsen.

Frederikshavn Golfklub har haft stor sportslig succes. 15-årige Lucas Justra har vundet nordens største turnering for amatører og 14-årige Daisy Nielsen er allerede en af Danmarks bedste kvindelige golfspillere. Men nu må man i Frederikshavn både spare vedligehold af banerne og på ungdomsarbejdet. Men intet er så skidt at det ikke er godt for noget. Finanskrisen kan få måske få de danske golfspillere til at blive hjemme.

- Vi forventer at mange af danskerne bliver hjemme i år og i stedet spiller her. Det kan kompensere for de spillere vi ikke får fra Sverige, siger Peter Knudsen.

I følge idrætsøkonom Lars Steen Pedersen er golf en industri med en omsætning på 3 milliarder kroner årligt i Danmark


Seneste nyt

fra Nordjylland