Supernørd: Nordjysk gymnasieelev udtaget til OL i kemi

Mikaella Ty Ngo fra Aalborg har intet problem med at blive kaldt supernørd. Hun er netop blevet udtaget til det danske landshold i kemi.

Til daglig er Mikaella Ty Ngo gymnasieelev i 3.g på Aalborg Katedralskole. Men hun har også en fritidsinteresse, som er noget anderledes end de fleste på hendes alder. Hun er nemlig helt vild med kemi – og meget dygtig til det.

Hun har netop vundet det danske kemi-OL, og det betyder, at hun er sikret en plads til det nordiske OL i kemi, og derefter har hun også kvalificeret sig til den internationale konkurrence i Paris.

- Det bliver meget spændende. Det bliver helt vildt svært, ved jeg, men det bliver meget nice at møde en masse fra hele verden, der også er interesserede i kemi.   

Kendt fra Natholdet

Mikaella Ty Ngo er kendt fra TV-programmet ”Natholdet”, som sendes på TV 2. Her laver hun kemi-eksperimenter og fortæller seerne om det.

- Der er meget forskel på at lave kemi og formidle kemi. Det er et helt andet aspekt, hvor man skal tænke på at forklare tingene godt, siger hun.

Mikaella Ty Ngo viser, hvad hun kan i det populære program "Natholdet" på TV 2. 
Mikaella Ty Ngo viser, hvad hun kan i det populære program "Natholdet" på TV 2. 
Foto: Ivan Hansen

Interessen for kemi er kommet tidligt. Mikaella Ty Ngo har været fascineret af faget, siden hun begyndte at have det i skolen. Nu er hun blevet så god, at hun er selvkørende på gymnasiet, når der står kemi på skemaet:

- Det sidste halvandet år har hun læst noget ved siden af eller oveni i forhold til det, jeg har undervist i, og så har jeg i stedet koncentreret mig om de andre i klassen, siger Anders Øllgaard, der er kemilærer for Mikaella Ty Ngo.   

Sidste år deltog Mikaella Ty Ngo også i kemi-OL og blev Nordens tredjebedste. I år håber hun at rykke endnu længere op på medaljeskamlen:

- Det kunne være fedt at rykke en placering op, så er jeg glad, siger hun med et smil.

De to kemi-konkurrencer finder sted fra den 18. – 30. juli.


Seneste nyt

fra Nordjylland