Nordjysk heltinde hædret

En ung pige fra Norup ved Hadsund er en vaskeægte heltinde. Hun har på egen hånd lavet indsamlinger for blandt andet Børnecancer Fonden. Nu bliver hun hædret ved et stort show på TV2.

Nadja Pedersen er 12 år. Nu bliver hun snart landskendt som helten fra Nordjylland.

- Jeg kan godt lide at hjælpe andre. Der er jo nogle, der bliver syge, og de kan ikke gøre noget ved det, siger Nadja Pedersen til TV2/Nord.

På eget initiativ har Nadja selv stået for to indsamlinger. Senest blev det til 5.020 kroner, da hun startede en indsamling for Børnecancer Fonden. Ideen fik hun, efter en klassekammerat fik konstateret en kæftlignende sygdom.

- Børnecancer Fonden hjælper jo børn med kræft, og så synes jeg, det ville være oplagt at give pengene til dem.

Den slags gerninger er noget, der gør faren stolt.

- Jeg synes bare, det er flot. Det viser, hun er en tænksom pige, selvom hun kun er 12 år, siger Søren Pedersen.

I sidste uge var det så ikke kræftramte børn, men i stedet Nadja, der kom i fokus, da hun fik hesten Akke.

- Jeg kom med om bag ved scenen, og så stod Tina Lund der sammen med Akke. Så spurgte hun, om jeg godt kunne tænke mig hende, og det sagde jeg ja til.

Det skete under optagelserne af et stort show, som har til formål at hylde hverdagens helte. Her fik nordjyske Nadja endelig den hest, hun altid har drømt om

- Jeg er meget glad. Jeg kunne ikke være gladere, siger Nadja Pedersen.

Nu kan Nadia fejre jul med en tidlig julegave. Det får hende dog ikke til at ligge på den lade side.

- Jeg kunne godt tænke mig at lave noget næste år igen. Jeg ved ikke lige, om det skal gå til Børnecancer Fonden, men det kan godt være.

Hesten Akke kom uden sadle, så Nadja har endnu sin første ridetur til gode. Showet Heltegalla kan i øvrigt ses på TV2 den 30. december.


Seneste nyt

fra Nordjylland